Denk met ons mee

Dit plan vraagt om denkers om het plan vorm te geven. En om makers die het met ons kunnen realiseren. Die denkers en doeners worden straks de bewoners van dit natuurlijke gebied en ervaren meer dat zij zelf toegevoegde waarde hebben op hun woongenot. Daarom gaan we starten met mensen uit de omgeving, wie wil hier wonen en het mede mogelijk wil maken. Daarbij vinden we belangrijk om relaties te leggen met kennisinstituten.

Kom leren en leer ons wat we hier allemaal met elkaar voor elkaar kunnen krijgen. Innovaties willen we horen op gebied van het kweken van een tomaat. Maar we willen ook weten hoe we opgevangen water nog beter kunnen zuiveren. Wie denkt met ons na over combinatie mobiliteit met de natuur. Hoe groeit een aardbeienplant op het balkon?

Dat vraagt om enthousiastelingen die in dit gebied willen werken. Van stage-plekken tot aan knappe koppen met veel ervaring. Maar ook jongens en meiden die mee willen oogsten, die hout willen kappen waar we huizen mee gaan bouwen. In dit gebied doen we het met elkaar en voor elkaar.  Ontwikkelen, is leren van elkaar, samenwerken met elkaar, het maken met elkaar en het beheren met elkaar. Daar zijn allemaal mensen bij nodig die begrijpen dat we hier gezamenlijk een betere plek willen maken. Een gebied dat mee groeit met wat de toekomst vandaag al van ons vraagt. Dat kunnen we niet alleen en willen we niet alleen. Dat begint met het samen aanplanten van bomen tot aan het aanleggen van wadi’s. Daarom de oproep dat we met kennisinstituten, branche verenigingen, boeren, bedrijven en iedereen die maar een steentje bij wil dragen kennis willen maken. Werk hier mee aan de natuurlijke en menselijke groei van de Eemvallei.

Zou jij hier een steen aan willen bijdragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. 

Wil jij actief met ons meedenken over Eemvallei Stad?
Laat dan hieronder je gegevens achter.

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.

Eemvallei Stad is een project van: